BEGRIP OP DEMENTIE
Persoonlijk advies voor zorgverleners in een handige app
De vraag aan Wolfpack
De druk op de zorg is een veelbesproken thema. Dicht op het vuur heeft zorggroep Archipel in samenwerking met Vitalis WoonZorgGroep daarin één doel: In samenwerking met mantelzorgers en zorgtrajectbegeleiders de wachttijden verkorten voor het ontvangen van gepaste zorg in het mantelzorg traject van dementie.
Na grondig onderzoek kwamen ze met een voorstel: Het maken van een applicatie om gebruikers te ondersteunen met persoonlijke informatie en praktische adviezen, aansluitend bij het huidige ziektebeeld.
Meer weten? Kijk op www.begripopdementie.nl
Doelstellingen
(Be)grip op dementie helpt mantelzorgers en zorgtrajectbegeleiders bij het vinden van de juiste informatie en ondersteuning in elke fase van het dementieproces. Met een slimme en gepersonaliseerde aanpak verkorten we de wachttijden voor gepaste zorg.
Ondersteuning voor mantelzorgers – De app biedt gepersonaliseerde informatie en adviezen om mantelzorgers te helpen bij de zorg voor hun naaste met dementie.
Wachttijden verkorten – Door beter geïnformeerde mantelzorgers en zorgtrajectbegeleiders wordt sneller passende zorg gevonden en geboden.
Slimme contentselectie – Een geavanceerd classificatiesysteem koppelt artikelen, video’s en trainingen aan het stadium van de ziekte en de behoeften van de gebruiker.
De aanpak
Samen met Wolfpack is er geëxploreerd naar mogelijkheden voor een MVP, klein beginnen, een vaste userbase opbouwen en de app langzaam uitbreiden, afgestemd op de wensen van de mantelzorgers en trajectbegeleiders.
Het resultaat van de MVP is een app die je helpt om je naaste beter te begrijpen en geeft je de tools die jij nodig hebt. Door middel van het beantwoorden van een set aan vragen maakt de app een selectie uit beschikbare artikelen, video’s, podcasts en trainingen.
- Informatie is specifiek geselecteerd op basis van jouw situatie en zorgt ervoor dat je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt op het juiste moment.
- Op basis van de ervaringen van de verschillende experts is er een slimme classificering ontwikkeld die de artikelen verdeelt over verschillende stadia van het ziektebeeld.
- Gebruikers van de app kunnen de artikelen beoordelen op nuttigheid en op de classificatie, met deze input kunnen we toewerken naar een steeds betere classificatie van de juiste informatie op het moment dat je het nodig hebt.
Hoe werkt de app?
Wanneer je de app voor de eerste keer opent, beantwoord je een aantal vragen. Daarna krijg je toegang tot artikelen, video’s, podcasts en trainingen die voor jou interessant zijn. Deze informatie is specifiek geselecteerd op basis van jouw situatie en zorgt ervoor dat je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt op het juiste moment. Wanneer de situatie verandert, biedt de app nieuwe handvatten. Daardoor krijg je de nuttig informatie op het moment dat je het nodig hebt.
In de app word je doorverwezen naar andere pagina’s. Zo zorgen wij voor een duidelijk overzicht, met informatie die alleen interessant is voor jou op een bepaald moment. Zie je tekst met een streep eronder? Dit is een hyperlink! Klik je op de link, dan word je doorgestuurd naar de desbetreffende pagina.
Vooruitblik
De app is recentelijk openbaar in de bekende app stores gepubliceerd, en is veel inzichten aan het genereren van gebruikers. Met deze informatie gaan we de app weer een stukje beter maken, beetje voor beetje totdat we ons ultieme doel bereikt hebben: Geen wachttijden voor het ontvangen van gepaste zorg in het mantelzorg traject van dementie.
Technologie
Flutter: voor crossplatform mobile development
UI Bakery: voor een intuïtieve en responsieve beheerportaal
Kubernetes: voor schaalbaarheid en efficiënte applicatiebeheer.
Google Cloud: Voor serverless backend op basis van cloudfunctions